Een dining loungeset: het beste van twee werelden

Wie het geluk heeft om over een grote tuin te beschikking, heeft waarschijnlijk twee buitenzones; enerzijds een klassieke tuintafel met tuinstoelen om aan te eten, en anderzijds een loungeset om te relaxen. Maar wat als je tuin een pak kleiner is? Wel, in dat geval is een dining loungeset een goede oplossing.

Wat is een dining loungeset?

Een dining loungeset is een loungebank met een bijpassende eettafel. Het is een mix van een loungeset en een tuintafel met stoelen.

Het grote verschil met een traditionele loungeset is de hoogte van de stoelen. Omdat het zitcomfort erg belangrijk is, hebben de zitbanken steeds een hoge rugleuning. De zithoogte werd ook wat opgekrikt.

De tafel bestaat uit dezelfde materialen als de (hoek)zetel, waardoor alles bij elkaar past. Sommige modellen hebben een in hoogte verstelbare eettafel. Dat biedt nog meer flexibiliteit.

Tafelen en werken

Het grote voordeel van een dining loungeset is dat dit tuinmeubel multi-inzetbaar is. Een dining set tuin biedt relaxcomfort, maar geeft je ook de mogelijkheid om jezelf actief bezig te houden.

Ga lekker languit liggen en geniet van je tuin en het goede weer. Het is de perfecte plek om bij te praten met vrienden of familieleden. Aan een dining loungeset kan je natuurlijk ook eten. Een uitgebreid ontbijt, snelle lunch of gezellige barbecue; aan jou de keuze. Daarnaast is de tafel bruikbaar voor andere zaken, zoals kantoorwerk, huiswerk van de kinderen, een gezelschapsspelletje, knutselprojectjes…

Aandachtspunten bij de aankoop van een dining loungeset

  • Bekijk de voordelen en nadelen van elk materiaal. Hout en wicker sluiten mooi aan bij je tuin, maar vragen meer onderhoud. Een aluminium dining loungeset is onderhoudsvriendelijker.
  • Informeer ook naar het materiaal van de kussens. Bepaalde stoffen zijn beter bestand tegen uv-stralen en zullen hun kleur beter behouden.
  • Let op de afmetingen, zodat je geen te klein of te groot model koopt.
  • Een verstelbare tafel bij een high dining loungeset biedt nog meer comfort.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.