5 Manieren om je Terras te Verwarmen

In de zomer is er geen betere plek dan je eigen terras. Maar tijdens frisse zomeravonden heb je vaak nood aan wat extra warmte. Daarom is terrasverwarming een goed idee. Als je zelf jouw terras wil verwarmen, zijn er verschillende mogelijkheden:

Elektrische terrasverwarming

De meest bekende terrasverwarming is waarschijnlijk de elektrische variant. Deze modellen zien we vaak terug bij horecazaken. Je herkent ze aan hun oranje/rode gloed. Dit soort terrasverwarming is eenvoudig te installeren en kan zowel aan een muur als op een staander bevestigd worden. Nog een belangrijk voordeel is dat er geen onaangename dampen of geuren zijn. Het voornaamste nadeel is dat je elektriciteitsrekening flink de hoogte in gaat.

elektrische terrasverwarming

Terrasheaters op gas

Daarnaast zijn er de terrasverwarmers op gas. Deze gaswarmers bestaan uit een voet met daarin de gasfles en bovenaan een schotelvormige kop. Ook hier heb je geen last van rook.

terrasverwarming op gas

Vuurkorven

Ook deze gietijzeren vuurkorven zijn alom bekend. Ze worden dikwijls op kerstmarkten gebruikt, maar er zijn tevens modellen met een bijhorende rooster om op te barbecueën. Vuurkorven kunnen dus zowel in de zomer als in de winter gebruikt worden. Op het vlak van vormen en formaten is er een overvloed aan keuze. Er zijn niet alleen kleine vierkante korven, maar ook grotere gesloten modellen. Er is dus voor elk wat wils.

soorten vuurkorven

Vuurschalen

Vuurschalen zijn veel opener dan vuurkorven. Hier wordt het hout niet omringd door tralies, maar ligt het open en bloot op de schaal. Ook hier kan je kiezen uit verschillende vormen en maten, gaande van kleine vuurschalen op voetjes tot grote modellen met een ingebouwde houtopslag.

vuurschaal

Mexicaanse kachels

Een Mexicaanse kachel kan gebruikt worden om buiten te koken, maar ze kan evengoed dienst doen als terrasverwarming. Je kan er een houtvuur in aanmaken om wat extra warmte te voorzien. Het is mooi én gezellig.

mexicaanse kachel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.