Je tuinmeubels beschermen tegen de winter

Eind oktober, begin november is het tuinseizoen definitief voorbij. De temperaturen dalen en de hoeveelheid neerslag neemt alsmaar toe. Hoog tijd dus om je tuinmeubels te beschermen tegen de natuurelementen. Maar hoe doe je dat?

Zet ze binnen

Beschik je over een grote garage, bergruimte of tuinhuis? Dan kan je jouw tuinset binnen opbergen. Op deze manier zijn alle meubels volledig beschermd tegen neerslag, wind en vriestemperaturen. Hierdoor gaan ze langer mee en blijven ze in topconditie.

Natuurlijk heeft niet iedereen voldoende opbergruimte. Maar gelukkig zijn er nog andere manieren om je tuinmeubels te beschermen tijdens de winter. Bijvoorbeeld met een opberghoes.

Opbergen met een hoes

Met een tuinmeubelhoes worden je tafels en stoelen optimaal beschermd. Niet alleen tegen regen en sneeuw, maar ook tegen verkleuring door de zon.

Het is wel belangrijk dat je de juiste hoes aanschaft. Voor loungesets, banken, tafels en tuinstoelen zijn er hoezen die perfect aansluiten. Meestal zit er onderaan nog een koord dat je kan aantrekken, zodat de wind niet teveel speelt. Controleer ook of de hoes een ventilatieopening heeft. Anders zal vocht zich ophopen, wat voor problemen kan zorgen.

PS: Zorg ervoor dat de meubels droog zijn voordat je ze opbergt.

PS2: Er zijn ook hoezen voor andere zaken, zoals barbecues en parasols.

Leg er een afdekzeil over

Een eenvoudig afdekzeil is een goedkoop alternatief voor een tuinmeubelhoes. Nadeel is wel dat het minder goed aansluit, waardoor het wat ‘rommelig’ oogt. Toch is het resultaat hetzelfde: je meubels blijven lekker droog en zijn beschermd tegen neerslag.

Let erop dat het afdekzeil groot genoeg is. Je moet het namelijk vastmaken met enkel stenen of grondpennen. Anders zal het gaan vliegen bij de eerste de beste windvlaag.

Onderhoud je houten tuinmeubels

Wil je houten tuinmeubels beschermen tijdens de winter? Dan doe je er goed aan om ze te behandelen met de juiste onderhoudsproducten. Teak zal bijvoorbeeld snel vergrijzen. Een behandeling met teakolie gaat dit proces tegen, en beschermt het hout.

Er zijn allerlei vernissen en beitsen voor tuinmeubelen verkrijgbaar. Vraag desnoods advies aan de verkoper om meer te leren over de juiste producten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.