Een vliegenraam bestellen: dit zijn de mogelijkheden

Op warme dagen zet je graag de achterdeur en ramen open om te genieten van de frisse lucht. Spijtig genoeg zien vliegen, wespen, muggen en ander ongedierte dit als een uitnodiging om je woning te verkennen. Met vliegenramen ga je dit probleem vakkundig te lijf.

Vliegenraam op maat

In doe-het-zelf zaken vind je ongetwijfeld een heleboel vliegenramen in standaardmaten. Hoewel die erg goedkoop zijn, zijn ze niet altijd de beste oplossing. De kans is namelijk groot dat de afmetingen van je ramen en deuren afwijken.

Met vliegenramen op maat ben je zeker van een perfecte fit. Of het nu gaat om een klein kiepraam of een grote schuifdeur. Daarnaast is het bij maatwerk vrij eenvoudig om de kleur af te stemmen op dat van het buitenschrijnwerk. Zeker wanneer je kiest voor een aluminium vliegenraam. Dat wordt in een RAL-kleur naar keuze gespoten.

Klemvliegenraam

Zoek je naar een permanente oplossing en kan het raam op verschillende manieren open, dan is een klemvliegenraam het overwegen waard.

Dit raamwerk wordt eenvoudig geplaatst met klemmen zodat het niet nodig is om gaten te boren. Dit is ideaal voor huurwoningen. Dankzij de borstel aan de binnenzijde is het raam volledig afgesloten.

Deze vliegenramen zijn leverbaar in een maximale breedte van geleverd 1500 millimeter en een maximale hoogte van 2200 millimeter.

plisse vliegenraam aan schuifdeur

Plissé vliegenraam

Voor achterdeuren en schuifdeuren is een plissé vliegenraam een uitstekende oplossing. Het gaas heeft namelijk een zigzag patroon, waardoor het makkelijk opvouwbaar is. Wanneer je ramen of deuren gesloten zijn, schuif je het plissé vliegenraam gewoon opzij, voor een ongestoord uitzicht op je tuin.

Vliegengordijn

Een budgetvriendelijke oplossing voor deuren is een vliegengordijn. Dat zijn een reeks stroken die voor de deur hangen. Je kan er makkelijk doorwandelen, terwijl insecten buiten blijven. Sommige modellen hebben een magnetische sluiting. Op deze manier ben je zeker dat er toch geen gaatje openstaat waarlangs vliegen, muggen en bijen naar binnen kunnen.

velux dakraam vliegenraam

Rolgaas

Zitten er dakramen in je woning? Dan hebben we goed nieuws, want er bestaat ook rolgaas. Dat is een rolgordijn, maar met een muggengaas in plaats van een verduisterende stof. Je monteert ze makkelijk op de binnenkant van een veluxraam. Let er wel op dat je de veiligheidssluiting van het dakraam opzet, zodat het niet openwaait tijdens een windstoot en het gaas beschadigt.

3 soorten gaas

Wij sommige vliegenramen en producenten ben je vrij om zelf het gaas te kiezen. Er zijn namelijk drie soorten.

In de meeste gevallen zal het standaard gaas voldoen. Maar er kunnen situaties zijn waarbij een ander type gaas de voorkeur heeft. Heb je huisdieren? Dan is aluminium gaas het overwegen waard. Dat is beter bestand tegen de scherpe nagels van honden en katten. Als je last hebt van hooikoorts kan een speciaal gaas het mogelijk maken om de ramen te openen zonder last te hebben van pollen. We noemen dit ‘pollengaas’. Het heeft hele fijn mazen, zodat pollen je woning niet binnendringen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.