Black is beautiful - Het bewijs dat zwarte bakstenen prachtig zijn
Previous
RANDOM
Ben jij al klaar voor het nieuwe tuinseizoen?
Next
interieur

Groepeer hanglampen voor een speels effect

by kevinjanuari 12, 2017

Hanglampen; je vindt ze overal. Ze hangen boven de eettafel, boven het keukeneiland en misschien wel naast je bed. Meestal gebruikt men slechts één lamp om de ruimte te verlichten. Maar heb je er al aan gedacht om een groepje hanglampen te maken?

Een groep van hanglampen kan een mooie blikvanger in jouw interieur vormen. In onderstaande keuken heeft men bijvoorbeeld een tiental Tom Dixon Mirror Ball hanglampen boven het eiland gehangen. Dit groepje zilveren bollen zal meteen de aandacht trekken. In dit geval passen ze perfect bij het kookfornuis en de dampkap in roestvrij staal.

tom-dixon-groep

Met zo een lampencluster kan je alle kanten uit. Sommige mensen hangen deze lampen op verschillende hoogtes, andere kiezen dan weer om ze in dezelfde lijn te houden. Je kan zelfs spelen met kleuren. Combineer bijvoorbeeld rode, gele en oranje hanglampen in één groep voor een speels effect. Echte durvers mixen zelfs hanglampen met verschillende vormen. Dat is niet makkelijk, maar het resultaat kan verrassend mooi zijn!

pendellampen-groep

Tegenwoordig zijn ook groepen van pendellampen met één aansluitpunt erg populair. Bij deze modellen vertrekken alle kabels vanuit een centrale lichtdoos. Deze kabels kan je opnieuw tegen het plafond bevestigen en ze op deze manier ‘draperen’. Deze techniek is erg handig om met één lichtpunt toch een grote oppervlakte van licht te voorzien.

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.
1 Comments
Leave a response

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »