Waarom kunstgras leggen rond je zwembad?

Kunstgras als afwerking rond je zwembad is een uitstekende keuze. Dit grastapijt biedt namelijk een aantal interessante voordelen ten opzichte van echte grassprietjes. Lees er meer over in dit artikel.

Altijd een groene gazon

Kunstgras heeft een aantal praktische voordelen. Het is namelijk groener dan echt gras – ook in slechte omstandigheden.

Grasmatten of een zaaigazon vertonen na verloop van tijd kale plekken en verkleuringen door bijvoorbeeld chloor, te veel zonlicht of ongedierte. Kunstgras blijft altijd in de perfecte staat. Je geniet dus van een mooie groene uitstraling het hele jaar door.

De kwaliteit is steeds hoger geworden. Je kan kunstgras vandaag de dag bijna niet meer onderscheiden van echt gras. Hierdoor is het perfect om rond je zwembad te leggen.

zwembad met kunstgras er rond in tuin

Onderhoudsarm

Geen groene vingers? Dan is kunstgras ideaal.

Echt gras moet je meermaals per jaar bemesten, maaien en besproeien. Doe je dat niet, dan wordt het al snel een doorn in je oog.

Als je kiest voor kunstgras rond je zwembad heb je er geen omkijken meer naar. Het onderhoud is super simpel: schoonhouden, borstelen en instrooien. Makkelijk, toch?

Je kan heel goed aan de onderkant van een kunstgrasmat zien dat het een open structuur heeft. Een voordeel daarvan is dat regenwater (of water dat uit het zwembad plonst na het nemen van een duik) meteen weer wegloopt.

Een nadeel is dat onkruidzaden kunnen kiemen in het kunstgras. Gelukkig is de oplossing heel simpel, namelijk bezemen met een harde bezem. Doe dit tegen de sprietjes in . Zo komt het kunstgras weer overeind te staan wat een mooie uitstraling geeft.

Kunstgras laten leggen rond je zwembad

Kunstgras correct plaatsen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar je moet wel weten wat je doet. Daarom is het een goed idee om de hulp van een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Zij zullen het kunstgras leggen volgens de regels van de kunst. Zo weet je zeker dat alles er netjes uitziet. Je kan bij Grasexpert zelfs bepalen welke werkzaamheden je uitbesteedt en welke taken je zelf uitvoert. Ideaal!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.